tambur

tambur

onsdag 12 februari 2014

Päronkaka

Nu ska ni få ett mumsigt recept! Jag kollade vad jag hade i skåpen och gjorde en egen twist på Fyriskakan. Testa den här! Den blev jättesmaskig! 

Saftig päronkaka

125g smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk

Garnering: 
2 päron
1/2 dl kokosflingor

Smörj och bröa en rund form. 
Smält smöret och rör smör och socker pösigt. 
Tillsätt ett ägg i taget och därefter mjölet, bakpulvret och mjölken.
Häll smeten i formen.
Skala och skiva päronen och stick ner dem i smeten tätt intill varandra.
Strö över kokosflingor.
Grädda i 30-40 min i 175 grader. 

Servera gärna med glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar