tambur

tambur

torsdag 1 maj 2014

En hel del lyx på 1:a maj

Tänk, att maj redan är här! Igen har tiden gått fort!
I år uteblev "Vintern rasat" och de andra första maj-sångerna för vår del. Varken mannen eller jag sjöng i någon kör idag utan vi valde att ta en riktigt lugn morgon när vi alla för en gångs skull var hemma.
Långsam frukost i matsalen - det var en tid sen. 

Sedan var det dags för picknicken som blivit en tradition för ett stort gäng syskon, kusiner och mina föräldrar. Ner till havet åker vi. Väl påklädda. Tänder en eld och dukar upp vad vi har i våra korgar. Och så delar vi på en del rester från gårdagen, grillkorv, munkar och bubbel. Barnen hinner leka på klipporna,  bygga flera kojor och klättra i träd då vi vuxna ännu sitter kvar. 


Idag kom regnet till slut. Och jagade hem oss. Då var vi redan ganska kalla men barnen hade inte alls lekt färdigt. 

Nu packar mannen och talar om hur skönt det ska vara att (igen) bo på ett välutrustat hotellrum. Inte för att han vill slippa oss, men vi brukar skämta om att badrummet säkert är större än här hemma och i duschen kommer det genast varmt vatten. Jag funderar att det nog är helt fel. Det är vi fruar som blir hemma med barnen som skulle behöva detdär lyxiga rummet. Med en stor skön säng, ett fint badrum... Han kommer ju ändå inte att hinna spendera tid där. Nåja, jag fick ändå vara ensam i bastun ikväll. Det var rätt lyxigt för mig. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar