tambur

tambur

måndag 6 januari 2014

Stanna tiden!


Det har ju varit alldeles underbart med jullov! Jag hade ju varit ledig oberoende, men vad skönt när hela familjen är ledig! Inga tider att passa, inga hobbyer att stressa till. Ingen väckarklocka. Vi har varit hemma och haft många oplanerade dagar som ända innehållit en massa umgänge med släktingar o vänner!

Innan våra julgäster anlände sydde vi och hängde upp de sista gardinerna. Och elektrikern fixade belysning som fattades. Vi hade redan vant oss vid ett mörkt kök och fönster utan gardiner, men oj så stor skillnaden blev! Det är bra att bjuda gäster, då får man fixat och städat! :)

Vad har vi då sysslat med? Säkert ganska samma saker som många andra. Och ingen av oss skulle vilja återgå till vardagen ännu.
Många, många måltider har vi dukat fram i matsalen vid en sprakande brasa och en massa tända ljus under de senaste veckorna. Vi har ätit gott, i lugn och ro, pratat o skrattat.
På julafton njöt vi av att få vara i vårt eget hem med den ena "släkthalvan" denhär gången. Julgubben var jättebra! "Fast han var nog ung för han var så smal" ;)

Många uppvisningar har vi fått ta dela av. Soloframföranden, luciatåg, teatrar och allt möjligt!
Så har vi slappat i soffan. Hemma och hos kusiner. Och spelat sällskapsspel.
Gått promenader i vår lilla by och sjungit julsånger i kyrkan.
På nyårsafton njöt storebror och hans kusin av att få tända raketer. (Och alla hade skyddsglasögon!!) vi andra höll oss lite på avstånd. 


















Vädret har ju inte varit riktigt det någon önskade sig, men vi fick höra om konstisbanan i Hagalund och där kan man leka att det är vinter! Det blir säkert flera besök där om inte kölden kommer snart.


Så har vi spenderat en kväll med middag och bio på tumis i stan! Lyx som man skall ta vara på! Gissar att det inte kommer att ske på nytt riktigt inom den närmaste framtiden.

Vad vi än önskar eller vill så kommer vardagen emot. När den väl är här kommer vi väl att vara ganska nöjda då med. Det är ju trots allt också skönt med rutiner och en normal dygnsrytm mår alla bra av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar